Floating 

Vad är Floating och varför är det så bra för dig?

Floating uppfanns på 1950-talet i USA av neurofysiologen John C. Lilly. NASA utvecklade tekniken vidare för att kunna studera astronauter i ett tyngdlöst tillstånd. På 1970-talet kom floating till Sverige. Men det var i början på 2000-talet som intresset för floating ökade kraftigt. Delvis tack vare den forskning som bedrevs av Karlstads universitet om floatingens positiva effekter.

 

Du upplever en underbart skön stillhet och avslappning i floatingtankens behagliga värme. Floating är den optimala atmosfären för total avslappning och du kommer känna en läkande, rogivande och muskelavslappnande effekt tack vare tyngdlösheten i det salta hudtemperade vattnet. Salthaltet är högre än i Döda havet - så ja, alla flyter! Saltet i vattnet är ett Epsomsalt (innehåller magnesium) som är välgörande för både kropp och din hud.

 

Hur går det till?

När du kommer till din bokande floatingtid får du noggrann info och trygg guidning på plats. Du floatar med fördel utan badkläder. Du får låna handduk, schampo och tvål här. Du duschar innan du kliver i tanken. När du ligger i tanken väljer du själv hur du vill ha det; mörkt eller lampa tänd, helt tyst eller musik. Det är också du själv som stänger luckan när du är redo. Vill du ha den lite öppen så går det också bra.

          IR Bastu

Vad är infraröd bastu och varför är det så bra för dig?

I en IR bastu sitter paneler i väggarna som sänder ut infrarött ljus och din kropp värms upp direkt istället för, som i en traditionell bastu, först luften och sen din kropp. Infrarött ljus har alltså förmågan att direkt tränga igenom kroppens vävnader och det till ett djup av 4,5 cm. Man svettas upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu trots lägre temperaturer (40-60 grader). En mängd positiva effekter skapas.

 

Den djupa uppvärmningen av muskelvävnad och inre organ leder till ett ökat blodflöde genom vidgade blodkärl och stimulerad hjärtverksamhet. Det genererar positiva effekter för muskler och leder samt hjärtkärl-konditionen. Den kraftiga svettproduktionen ger en effektiv avgiftning av kroppen. 

 

Hur går det till?

Du går in i IR bastun utan att duscha. Handdukar i bastun och till dusch efteråt får du låna här hos oss. Du har basturummet helt för dig själv (eller med en vän) i 50 eller 65 minuter beroende på om du bokat 30 eller 45 minuter bastutid. Du bastar utan badkläder. I bastun finns, om du vill, möjlighet att lyssna på egen musik eller annat via bluetooth. Det vi verkligen rekommenderar att du tar med dig är en vattenflaska att ha i bastun eftersom man svettas så mycket.

Aloe Vera 

Vi säljer Aloe Vera produkter från Forever Living!
Forever Living har ett stort sortiment av fantastiska Aloe Vera produkter. Hos oss får du känna, dofta och prova produkterna. Vill du se och läsa om vilka produkter vi erbjuder då klickar du på denna länk: https://piagyllby.myforever.se/store

Forever Living har verksamhet i mer än 160 länder i alla världsdelar och är därmed världens största odlare, tillverkare och distributör av Aloe vera. Produkterna bygger på stabiliserad innergelé av plantan. Genom att Forever noggrant kontrollerar hela produktionsprocessen, från planta till färdig produkt, kan garanteras att Aloe veran håller allra högsta kvalitet. Den höga och jämna kvaliteten har gett Forever det prestigefyllda certifikatet IASC’s* Seal of Approval – och gjort Forever Living marknadsledande i världen på Aloe vera.

 *The International Aloe Science Council